Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

У току рад на расвјетљавању кривичног дјела „Оштећење и одузимање туђе ствари“

| Добој | Уторак, 01. март 2022.

 

            Полицијској станици Добој 1, 27.02.2022. године, око 23,20 часова, пријављено је  да на паркинг простору у улици Цара Душана у Добоју гори путнички аутомобил.

Одмах по пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Добој 1 и Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој који су утврдили да је избио пожар на путничком аутомобилу марке „Range Rover” којег користи лице иницијала А.П. из Добоја.

Пожар су локализовали припадници Територијалне ватрогасне јединице Добој.

Приликом наведеног пожара дошло је до оштећења путничког аутомобила на предњем лијевом и предњем десном блатобрану као и на мотору возила. Извршен је увиђај а према изјави власника причињена му је материјална штета у износу од око 30.000 КМ.

            О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обиљежје кривичног дјела „Оштећење и одузимање туђе ствари“.

            Такође, приликом поступања по наведеној пријави, на лице мјеста је дошло лице иницијала А.В. из Добоја које је упућивало пријетеће ријечи полицијским службеницима те покушало физички да насрне на исте у којој намјери је спријечено те је лишено слободе.

Лице иницијала А.В. је дана 28.02.2022. године, уз Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.