Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела износи 91,7%

| Добој | Сриједа, 16. март 2022.

На редовној конференцији за новинаре која је данас 16.03.2022. године, одржана у згради Полицијске управе Добој, начелник Полицијске управе Слободан Радинковић је истакао да је стање безбједности задовољавајуће и стабилно.

У мјесецу фебруару 2022. године евидентирано је укупно 80 кривичних дјела, што је за 7 % мање него у истом мјесецу претходне године (86). Евидентирана су 64 кривична дјела општег криминалитета, што је за 17,9% мање него у истом мјесецу прошле године кад их је било 78. Укупно је разријешено 61 кривично дјело, односно 91%. Расвијетљеност кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 85%.

Није било евидентираних кривичних дјела разбојништва, нити је било евидентираних отуђења моторних возила.

Надлежном тужилаштву поднесено је укупно 66 извјештаја којим су обухваћена 83 лица. Од тога 19 лица су повратници у извршењу кривичних дјела.

Откривено је 10 кривичних дјела из области привредног криминалитета.

У области злоупотребе опојних дрога евидентирано је шест кривичних дјела и 32 прекршаја, а у истом мјесецу претходне године два кривична дјела и 41 прекршај.

Евидентиранo je 37 прекршаја из области Закона о јавном реду и миру а у истом периоду претходне године 46 прекршаја што представља смањење за 19,6%. Надлежним судовима поднесено је шест захтјева за покретање прекршајног поступка и уручено је 24 прекршајна налога, све против 33 лица.

У посматраном периоду евидентирано је 58 саобраћајних незгода. Током наведеног мјесеца евидентирана је једна незгода са смртно страдалим лицем. Догодиле су се двије незгоде са којима су теже повријеђена четири  лица и 16 незгода у којима је лакше повријеђено 19 лица. 

Због управљања возилом под дејством алкохола лишено је слободе задржавањем 37 возача.