Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Безбједно кориштење интернета – предавања за ученике у основним школама

| Приједор | Уторак, 29. март 2022.

 
 
     Начелник Одјељења за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске Александар Миладиновић и полицијски службеници Полицијске управе Приједор за ученике у три основне школе у Приједору, Омарској и Ламовитој одржали су предавања на тему превенције штетних утицаја друштвених мрежа и безбједног кориштења интернета.
     Током предавања ученици су упознати о безбједносним ризицима и опасностима кориштења друштвених мрежа, гдје им је предочено пожељно и подразумјевано понашање на интернету, као и начини заштите властите активности током кориштења друштвених мрежа. 
    Циљ едукације је подизање свијести о безбједносним ризицима и опасностима кориштења друштвених мрежа, али и упознавање са механизмима заштите уређаја којима се приступа интернету као што су мобилни уређаји, рачунари и таблети.  
     Кроз едукативна предавања ученици су савјетовани да правовремено реагују у случајевима постојања опасности или ризика да постану мета кривичног дјела путем интернета, те да о томе обавјесте родитеље или пунољетне особе које ће даље адекватно поступити у циљу спријечавања негативних посљедица. 
      Савјети о поступању у случајевима сусретања са облицима високотехнолошког криминалитета могу се пронаћи на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске Одјељење за високотехнолошки криминалитет https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk