Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији добровољног даривања крви МУП-а учествује 860 припадника

| Бања Лука | Уторак, 29. март 2022.

 

 Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Синиша Кострешевић данас су обишли припаднике Министарства који су се одазвали акцији добровољног даривања крви у Бањалучком Заводу за транфузијску медицину.
 Министар Лукач је рекао да се и ове године, овог пута поводом јубилеја Министарства, организује традиционална акција добровољног даривања крви, чији је циљ помоћи свим нашим грађанима којима је потребно оно најдрагоцјеније, а то је крв.
 „Данас смо организовали акцију добровољног даривања крви широм Републике Српске у којој учествује 860 припадника укључујући наше кадете.  Они ће на овај начин помоћи свим нашим грађанима, то јест онима који су најугроженији и којима је потребна таква врста помоћи.“ поручио је министар Лукач.
 Директорица Завода Гордана Гузијан је овом приликом припадницима МУП-а Српске честитала Дан полиције и јубилеј. Она се захвалила организаторима и свим учесницима ове добровољне акције даривања крви, те пожељела пуно среће у обављању њихових редовних послова и задатака, добро здравље и дуг живот.
 „Тридесет година је заиста значајан јубилеј за све нас и у претходном периоду смо успоставили изузетно добру сарадњу у области давалаштва крви. Акције се организују редовно три пута годишње, али ови људи су увијек спремни да нам помогну у ситуацијама када немамо довољне резерве крви.“ изјавила је директорица Гузијан.
 Директорица Гузијан је истакла да је ова акција специфична по јубилеју, али и по броју учесника, те по дужини трајања. Наиме, цијеле недеље у свих 10 трансфузија широм Републике Српске, припадници МУП-а ће даривати крв, захваљујући чему ће се резерве крви знатно побољшати и повећати за лијечење пацијената у свим болницама.