Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Бањалуци одржан завршни тактичко-технички збор поводом 30 година МУП-а

| Бања Лука | Сриједа, 30. март 2022.

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Синиша Кострешевић обишли су данас тактичко-технички збор у Бањалуци, као посљедњи у низу догађаја ове врсте који су организовани пртеклих мјесец дана широм градова Републике Српске.

Министар је рекао да је данас у Бањалуци организован завршни тактичко-технички збор, који је МУП Српске организовао широм Републике Српске поводом 30 година Министарства. 

„Жељели смо овим тактичко-техничким зборивима, у свим већим градовима Републике Српске, да нашим грађанима представимо са чиме располажемо. Оно што нам је изузетно драго је да је највећи број наших најмлађих био заинтересован да види чиме полиција располаже, са којим наоружањем и којом опремом“ рекао је министар Лукач.

 „Свакако нам је у циљу заједничка сарадња са грађанима и да будемо апсолутно транспарентни, да покажемо шта полиција ради, са чиме располажемо, а све у циљу безбједности свих грађана у Републици Српској“ додао је он.

На тактичко-техничком збору грађанима су приказани опрема и наоружање полицијских службеника - Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и редовне полиције, Јединица жандармерије, коњица и службени пси, полицијска возила, оклопна возила „Деспот“ и „Квад“.