Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „ Неон“, седам лица предато у надлежност тужилаштва

| Бијељина | Четвртак, 31. март 2022.

 

    Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, а уз наредбе Окружног суда у Бијељини,  реализовали су  акцију под називом „Неон“ усмјерену на сузбијањем спречавање и откривање кривичних дјела из области  злоупотреба опојних дрога.

    Током провођења акције  која је трајала пуних шест мјесеци пронађено је и привремено одузето: импровизована лабараторија за производњу опојне дроге, 10 килограма и 230 грама прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу Speed,22 литра метанола, прекусор који се користи за справљање опојне дроге спид, 4 килограма и 238 грама непознате биљне материје која својим изгледом и морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу „Сканк“, 3,5 литре амфитаминског уљапрекусор који се користи за справљање опојне дроге спид, већи број мобилних телефона, три полуаутоматске пушке,једна дигитална вага и одређена количина новца,  те други  предмети који се користе за производњу опојне дроге.

   Током акције која се реализује 30. и 31. марта 2022. године слободе је лишено осам лица и то Н.С.,А.К., Б.Р., М.Ђ., С.Ј., Б.С., С.Г. и Р.Ђ, док се за лицем М.Т. трага.

     Акција је споведена на подручју Бијељине  на 15 локација коју користи девет лица, од чега је једно лице и локација на подручју Тузле.

     Против наведених лица поднешен је извјештај надлежном тужилаштву због постојања основа сумње да су починили кривично дјело  „ Неовлаштена производања и промет опојних дрога“ из члана 207. став 3 КЗ РС и у току данашњег дана  седам лица је предато у надалежност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.