Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Санкционисани несавјесни возачи и пјешаци

| Добој | Уторак, 12. април 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој, у периоду од 05. до 08.04.2022. године, провели су акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на Однос возач-пјешак и „Непрописно паркирана и заустављена возила“.

Током наведене акције укупно су контролисана 473 учесника у саобраћају приликом чега је укупно издато 286 прекршајних налога због непрописног паркирања/заустављања, те је остављено 169 обавијести на непрописно паркираним и заустављеним возилима.

Због почињених прекршаја непоштовања обавеза возача према пјешацима издавањем прекршајних налога санкционисано је укупно 157 возача, док је због непоштовања законских прописа кретања по коловозу санкционисано 30 пјешака.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде условима и стању пута, постављеној саобраћајној сигнализацији и другим саобраћајним условима како не би себе и друге излагали непотребној опасности и ризику од настанка саобраћајних незгода.

Такође, подсјећамо пјешаке да се непотребно не задржавају на коловозу, да за кретање по могућности користе тротоаре или друге површине намјењене за кретање пјешака, да коловоз пута прелазе пажљиво и при томе користе обиљежене пјешачке прелазе или посебно изграђене прелазе уколико они постоје.