Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Стање на подручју ПУ Зворник задовољавајуће

| Зворник | Петак, 15. април 2022.

У Полицијској управи Зворник, 15.04.2022. године, одржана је редовна годишња конференција за новинаре. Замјеник начелника ПУ Зворник, Владан Василић је на основу статистичких показатеља за период јануар - март 2022. године, те чињенице да није било евидентираних кривичних дјела на расној и националној основи, као ни догађаја који би узнемирили ширу јавност, оцијенио стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Зворник као задовољавајуће.

Из области криминалитета, начелник Сектора криминалистичке полиције, Младен Савић је истакао да је у наведеном периоду 2022. године пријављено 147 кривичних дјела, због којих су полицијски службеници ПУ Зворник поднијели 131 извјештај надлежном тужилаштву. Евидентиран је један малољетник као извршилац кривичног дјела и два малољетника који су били жртве кривичних дјела. Укупан коефицјент расвјетљености кривичних дјела износи 74,5%.

Начелник Сектора полиције, Дражан Еркић је истакао да је јавни ред и мир нарушен у 81 случају, и да су евидентирана 103 прекршаја. Том приликом је изјавио да није било евидентираних нарушавања јавног ред и мира у већем обиму. У области безбједности саобраћаја, у периоду од јануара до марта 2022. године евидентирана је 121 саобраћајна незгода, у којима су два лица смртно страдала, 7 тешко повријеђено и 26 лакше повријеђено. У наведеном периоду је искључено из саобраћаја 76 возила. Такође, из саобраћаја је искључено 281 возач, од чега је 220 возача искључено због управљања возилом под дејством алкохола.

Замјеник начелника ПУ Зворник, Василић је апеловао на све грађане да се током предстојећих празника уздрже од прекомјерног конзумирања алкохола, као и од вожње под утицајем истог, како би своју безбједност и безбједност свих грађана подигли на што већи ниво. Такође, напоменуо је да ће периоду предстојећих празника бити појачано присуство полицијских службеника на подручју ПУ Зворник, а све у циљу што веће безбједности.