Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Четири лица лишена слободе у извршењу КД „Тешка крађа“

| Зворник | Сриједа, 20. април 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Братунац су 17.04.2022. године лишили слободе лица М.Д., А.К., Џ.Г. и М.Д., сви из Сарајева - због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Тешка крађа“, а лице М.Д. због сумње да је починило и кривично дјело „Омогућавње уживања опојних дрога“.

Полицијској станици Братунац је 17.04.2022. године полицијски службеник Државне граничне службе БиХ пријавио да је извршена провала у кућу власништво лица З.М. из мјеста Побуђе, општина Братунац, гдје је том приликом на лицу мјеста затекао три непозната лица у путничком моторном возилу марке „Megan“ и исте ставио под контролу. Полицијски службеници ПС Братунац су поступили по наводима пријаве, те изласком на лице мјеста затекли лица М.Д., А.К. и Џ.Г., и исте лишили слободе. Даљим оперативним радом на терену, полицијски службеници ПС Братунац су пронашли и лишили слободе лице М.Д. из Сарајева у путничком моторном возилу марке „Audi“, приликом чијег прегледа је пронађен бијели прах који својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Speed“.

О свему наведеном је обавијештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, који је наложио вршење увиђаја, претресе возила у којима су горе наведена лица затечена, и претрес куће коју лице М.Д. користи у мјесту Побуђе, општина Братунац. Извршеним претресима су пронађени отуђени предмети и уз усмену сагласност поступајућег тужиоца су исти враћени власнику.