Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачане активности на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Уторак, 26. април 2022.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у дане протеклог викенда реализована су акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда, трактора, радних машина и техничке неисправности возила, као и акција појачане контроле присуства алкохола код возача.

Током акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда, трактора, радних машина и техничке неисправности возила, укупно је контролисано 107 учесника у саобраћају, којом приликом су санкционисана 83 возача или 77 %. По акценту акције санкционисана је 13 возача, док је 70 возача санкционисано по другим основама.

Током акције појачане контроле присуства алкохола код возача, укупно је контролисано 1.008 учесника у саобраћају, којом прилико је 26 учесника у саобраћају санкционисано због присуства алкохола у организму.

Код једног возача утврђена је концентрација алкохола у организму до 0,30 g/kg, код 13 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код седам возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg, а код пет возача је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишени слободе.

Полицијска управа Градишка aпелујe на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.