Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачане активности полиције током викенда - одузета дрога, из саобраћаја искључена 94 возача

| Приједор | Уторак, 26. април 2022.

На подручју Полицијске управе Приједор током претходног викенда реализоване су планске појачане активности у циљу спречавања вршења кривичних дјела, редукције уличне продаје наркотичких средстава, прекршаја из области јавног реда и мира и прекршаја из области безбједности саобраћаја.

Оперативно тактичка мјера и радња рација извршена је у два угоститељска објекта у Новом Граду ком приликом је код лица из Новог Града пронађена и одузета одређена количина опојне дроге која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, док је код малољеног лица пронађено и одузето хладно оружје-боксер. Током викенда евидентирано је шест прекршаја послуживања алкохола малољетним лицима и лицима у видно пијаном стању.

Акцијом појачане контроле учесника у саобраћају санкционисано је 158 учесника, а из саобраћаја су искључена 94 возача. Лишењем слободе задржано је 19 возача због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг, као и два возача код којих је утврђено присуство опојних дрога у организму. Код једног возача пронађена је смеђа прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин, чиме је почињен прекршај по Закону о производњи и промету опојних дрога.