Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Криминалистичка обрада пет лица за три тешке крађе

| Приједор | Уторак, 26. април 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузимајући мјере и радње усмјерене на откривање имовинских кривичних дјела током априла мјесеца расвјетлили су три кривична дјела „Тешка крађа“ којима је причињена материјална штета у износу од 13.500 КМ.

Полицијски службеници Полицијске станице Нови Град извршили су криминалистичку обраду лица Д.С., М.Б. и Д.Г. сви из Новог Града због постојања основа сумње да су почетком фебруара мјесеца ове године починили кривично дјело „Тешка крађа“ на начин да су у индустријској зони у Пољавницама из објеката производних погона у којима су у претходном периоду пословале фирме, демонтирали и отуђили седамнаест електро мотора, причинивши на тај начин оштећеном лицу материјалну штету у износу од 10.000 КМ.

Након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Приједор против осумњичених лица биће достављен извјештај за почињено кривично дјело.

Полицијски службеници Полицијске станице Оштра Лука извршили су криминалистичку обраду лица М.М. из Оштре Луке и И.Б. из Приједора због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Тешка крађа“ на начин да су у марту мјесецу ове године из објекта куће у Оштрој Луци отуђили радни алат и алатне машине, тример, моторне пиле, агрегате, ловачко наоружање регистровано на власника, те друге предмете, причинивши материјалну штету у износу од 2.000 КМ.

Криминалистичком обрадом осумњичених лица М.М. и И.Б. утврђено је да су из објекта куће у мјесту Усорци отуђили 150 литара ракије, причинивши материјалну штету у износу од 1,500 КМ. 

Након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Приједор против М.М. и И.Б. биће достављен извјештај за почињена кривична дјела.