Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током појачане контроле саобраћаја евидентирано 366 прекршаја

| Бијељина | Сриједа, 27. април 2022.

На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 18.04. до 24.04.2022. године спроведена је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са посебним акцентом на контролу возача под дејством алкохола и опијата, контролу возача „двоточкаша и контролу кориштења елемената пасивне безбједности.

Током акције контролисан је 941 учесник у саобраћају од чега је 366 учесника санкционисано, док је према 14 лица примјењена мјера задржавања лишење слободе.  Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 104 возача, док су  четири  возача искључена због вожње под утицајем  на опијате, лијекове или  психоативне супстанце. Контролисано је 39 возача „двоточкаша“ од којих је 13  санкционисано, а због некориштења елемената пасивне безбједности санкционисан је 241 учесник у саобраћају.

Полицијска управа Бијељина ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за безбједност учесника у саобраћају те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.