Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Обиљежено седам година од терористичког напада на Полицијску станицу Зворник и погибије полицијског службеника Драгана Ђурића

| Бања Лука | Сриједа, 27. април 2022.

 
 
     Полагањем вијенаца и служењем помена данас је одата почаст полицијском службенику Драгану Ђурићу који је изгубио живот у терористичком нападу на Полицијску станицу Зворник, прије седам година. 
     Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић подсјетио је да је у терористичком нападу смртно страдао полицијски службеник Драган Ђурић, а да су рањени полицијски службеници Стево Миловановић и Жељко Гајић.
     Он је рекао да је терористички напад био повод да Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Правилником о систематизацији радних мјеста, оснује посебну службу за борбу против тероризма и екстремизма.
     Начелник је истакао да је МУП Српске једина полицијска агенција у региону која има посебну службу за најтеже облике криминалитета - тероризам.
     Вијенце су поред представника МУП-а положили представници борачких организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинког рата и представници Градске управе, те породица Драгана Ђурића. 
Полицијски службеници и породица Драгана Ђурића обишли су и гроб Ђурића, гдје су положили вијенце и упалили свијеће.