Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полазници Високих студија безбједности и одбране Србије у посјети МУП-у Српске

| Бања Лука | Четвртак, 28. април 2022.

 

            Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Синиша Кострешевић примили су данас у Бањалуци полазнике 11. класе Високих студија безбједности и одбране (ВСБО) из Републике Србије.

            Министар Лукач је изразио част и задовољство што су полазници такве престижне институције за највиши ниво цивилног образовања за рад у систему безбједности, у оквиру посјете земљама региона, већ седми пут у посјети Влади Републике Српске и Министарству унутрашњих послова. Он је истакао тежњу да се оваква пракса настави и убудуће.

Министар Лукач је рекао да МУП Српске посебну пажњу посвећује систему образовања, те у том смислу, у складу са властитим капацитетима, улаже додатне напоре за обучавање и додатно усавршавање свог полицијског кадра.  Он је навео да је стратешки пројекат МУП-а Српске изградња Центра за обуку, у оквиру којег је у завршној фази изградња модерног објекта Полицијске академије и интерната.

            Након састанка, у оквиру студијског путовања у БиХ, представници Високих студија  безбједности и одбране Србије обићи ће Центар за обуку МУП-а Српске.