Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Извјештај против четири лица због злоупотребе службеног положаја

| Бања Лука | Петак, 29. април 2022.

 

     Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су Окружном јавном тужилаштву у Бијељини Извјештај о почињеним кривичним дјелима „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“ из члана 315. а у вези са чланом 37. Кривичног законика Републике Српске против четири лица иницијала П.П., И.С., М.П. и Б.С.

ЛицаП.П., И.С. и М.П се сумњиче да су као одговорна лица привредног друштва из Бијељине закључивали уговоре са другим привредним друштвом из Бијељине, те одобрили плаћање рачуна супротно потписаном уговору.

Такође, лица П.П. и М.П. се сумњиче да су у својству одговорних лица привредног друштва из Бијељине у периоду од 2019. до 2021. године, закључивали уговоре у вези са грађевинским радовима са другим привредним друштвом из Бијељине, те испостављали и плаћали фактуре, након чега је утврђено да изведени радови не одговарају чињеничном стању изведених радова и врсти требованог материјала.

Лица Б.С. и И.С. се сумњиче да су као одговорна лица привредног друштва из Бијељине потписивали издатнице материјала на одређени новчани износ, након чега је утврђено неслагање приказаних количина утрошеног материјала са стварно изведеним обимом радова и утрошком материјала. Пријављена лица се сумњиче да су на овај начин оштетила привредно друштво из Бијељине за износ од око 258.000 КМ.

Такође, сва четири лица се сумњиче да су као одговорна лица привредног друштва из Бијељине наложили радницима запосленима у овом друштву извођење радова у приватне сврхе на властитим имањима и имањима других лица са подручја Бијељине.