Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Задовољавајуће стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Четвртак, 19. мај 2022.

 

У Полицијској управи Градишка, данасје одржана конференција за новинаре на којој су презентовани резултати рада за мјесец април 2022. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић  и начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић.

У уводном излагању присутнима се обратио начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, те истакао да је на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишкау мјесецу априлу 2022. годинеевидентирано 38 кривичних дјела, што је у истом односу као и претходне године, а укупно је расвијетљено 35 кривичних дјела или 92.1%, а по непознатом извршиоцу евидентирано је 11 кривичних дјела, од којих је расвијетљено 8 кривичних дјела или 72.7%.

Анализирајући стање из области јавног реда и мира, евидентирано је 37 нарушавања јавног реда и мира што је за 11 нарушавања више у односу на исти период претходне године када је евидентирано 26 нарушавања.

Сагледавајући статистичке показатеље из области безбједности саобраћаја, смањен је број евидентираних саобраћајних незгода за 10 саобраћајних незгода или у односу 49:59, а  није евидентирана ниједна саобраћајна незгода са смртно страдалим лицем.

Сагледавајући статистичке показатеље по свим сегментима стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка се може оцијенити као задовољавајуће.

У току мјесеца априла 2022. године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка евидентиран је 51 мигрант/ у истом периоду 2021. године евидентирано је 27 миграната.

 

 

 

 

 

 

 

 

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић  истакао је да су евидентирана 38 кривичних дјела, 34 кривична дјела су из области општег криминалитета, 1 кривично дјело је из области злоупотреба опојних дрога, 1 кривично дјело из области привредног криминалитета и 2 кривична дјела су из области безбједности саобраћаја.

У посматраном периоду  евидентирано је 9 кривичних дјела против имовине, што је за 18.2% мање у односу на исти период претходне године када је евидентирано 11 кривичних дјела, а укупно је расвијетљено 7 кривичних дјела или 77.8%.По непознатом извршиоцу евидентирано је 5 кривичних дјела против имовине, од којих су расвијетљена 3 кривична дјела или 60%.

Оперативним радом полицијских службеникаоткривено је 1 кривично дјело и 9 прекршаја у вези злоупотребе опојних дрога, те је пронађена и одузета одређена количина опојне дроге.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић  је истакао да је у извјештајном периоду евидентирано 49 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за 12 прекршаја више у односу на исти период претходне године када је евидентиранo 37 прекршаја, а који су санкционисани са подношењем8 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 40прекршајних налога. Прекршаје је починило 59 лица, међу којима је 5 малољетника и 17 повратника.

Евидентирано је 49саобраћајнихнезгода, што је мање за 10 саобраћајних незгода у односу на упоредни период када је евидентирано 59 саобраћајних незгода.

У наведеним саобраћајним незгодама 6 лица је задобило тешке тјелесне повреде, што је 20 % више у односу на упоредни период када је 5 лица задобило тешке тјелесне повреде, а лаке тјелесне повреде задобило је  8 лица, што је за 69.2% мање у односу на исти период претходне године када је  26 лица задобило лаке тјелесне повреде.

Из области безбједности саобраћаја укупно су евидентирана 1083 прекршаја, а који су санкционисана са подношењем 16 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 993 прекршајна налога.

Из саобраћаја су искључена 93 возача, од којих је 70 возача  искључено због вожње под утицајем алкохола.