Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Повећан коефицјент расвијетљености кривичних дјела

| Приједор | Уторак, 24. мај 2022.

На редовној конференцији за новинаре која је данас, 24.05.2022. године, одржана у згради Полицијске управе Зворник, начелник Управе Александар Васиљевић је истакао да је стање безбједности задовољавајуће и стабилно.

Из области криминалитета, начелник Одјељења за општи криминалитет Српко Милошевић је истакао да су у априлу 2022. године евидентирана 53 кривична дјела, због којих су полицијски службеници ПУ Зворник поднијели 48 извјештаја надлежном тужилаштву против 54 лица. Коефицијент укупне расвијетљености износи 105,2 %, и већи је за 32,6 % у односу на исти период прошле године. Коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу износи 110,34 % и већи је за 83,9 % у односу на исти период прошле године.

У мјесецу априлу су расвијетљена 32 кривична дјела, од чега су 24 по непознатом извршиоцу, и то од наведеног броја 27 из текуће и 5 из претходних година.

Полицијски службеници ПУ Зворник су у наведеном мјесецу одузели 2.061,3 gr марихуане и 73,1 gr прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, те више дигиталних вага за прецизно мјерење, мобилних телефона, једно теретно моторно возило, четири пушке, два оптичка нишана, два гасна пиштоља, око 63.000 КМ, као и фалсификована документа и средства за фалсификовање.

Начелник Сектора полиције Дражан Еркић је истакао да је јавни ред и мир нарушен у 28 случајева, што је мање за 4 % у односу на исти период прошле године. Том приликом је изјавио да није било евидентираних нарушавања јавног ред и мира у већем обиму. У области безбједности саобраћаја, у априлу 2022. године евидентиране су 43 саобраћајне незгоде, у којима је 11 лица настрадало, а од тога jeдно тешко повријеђено и 10 лакше повријеђено. У наведеном периоду из саобраћаја су искључена 22 возила и 103 возача.