Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Међународни дан нестале дјеце посвећен заштити дјеце на интернету

| Бања Лука | Сриједа, 25. мај 2022.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске како члан Међународне организације „Амбер Алерт“ (Amber Alert) поводом 25. маја, Међународног дана нестале дјеце проводи кампању „Размисли прије негошто подјелиш“ (ThinkbeforeYoushare) чији је циљ подизање свијести међу тинејџерима и њиховима родитељима, упозоравајући их да креирање и објава фотографија на којима су малољетници наги може имати значајне и непожељне посљедице.

Полицијски стручњаци Међународне организације „Амбер Алерт“ упозоравају да је  пандемија Ковид-19 заједно са континуираним растом платформи друштвених мрежа значајно повећала количину фотографија голишаве дјеце на интернету које се објављују на дневном нивоу. Обавеза свих је да поштују дјечија права, те заштите дјецу, водећи рачуна да избјегну ситуације на које упозоравамо.

Позивамо све да на релеватним друштвеним мрежама/платформама дијеле едукативни видео који је креиран у оквиру ове кампање који могу преузети на Јутјуб (Youtube)  каналу МУП-а Српске:  https://www.youtube.com/watch?v=IDRouKfuoqg.