Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Сриједа, 25. мај 2022.

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 25.03.2022. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец април 2022. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, замјеник начелника Полицијске управе Бранислав Караулац и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.

Уводним излагањем присутнима се обратио начелник Полицијске управе Милан Милекић, који је истакао да је у априлу мјесецу 2022. године евидентирано једно кривично дјело разбојништво, гдје је извршилац одмах по сазнању за кривично дјело лишен слободе, а није било евидентираних других тежих кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана. Стога, цијенимо да је стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град задовољавајуће. Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Начелник је истакао да је у посматраном периоду евидентирано девет (осам) кривичних дјела, што је више за једно кривично дјело или 12,5% у односу на упоредни период. Сва евидентирана кривична дјела су из области општег криминалитета. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела је 88,9%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 66,67%.

У априлу мјесецу 2022. године евидентирано је 10(13) случајева нарушавања јавног реда и мира, мање за три нарушавања или 23,1% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 10(16) прекршаја, мање за шест прекршајa или 37,5%.

Што се тиче безбједности саобраћаја, Милекић је истакао да је евидентирано 15(15) саобраћајних незгода, што је на истом нивоу као и претходне године. Евидентиране су двије (шест) саобраћајне незгоде са повријеђеним лицима и све су са лакше повријеђеним лицима. Није било евидентираних саобраћајних незгода са тешко повријеђеним, као ни са погинулим лицима.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја је искључено 149(113) возача, што је више за 31,9% у односу на упоредни период, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 137(101) возача.