Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Рударио криптовалуте у трафо станици

| Приједор | Понедељак, 30. мај 2022.

 

    Полицијски службеници Полицијске управе Приједор 30.05.2022. годинеОкружном јавном тужилаштву Приједор поднијели су извјештај о кривичном дјелу против О.Ј. из Приједора због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ у стицају са кривичним дјелом  „Злоупотреба положаја одговорног лица“.

Осумњичени се терети да је као електричар у трафостаници у Приједору у периоду од октобра 2020. године до маја 2022. године искористио положај одговорног лица и у објекат трафо станице инсталирао дванаест намјенских уређаја за рударење криптовалута и седам уређаја за напајање електричном енергијом. Користећи електричну енергију трафо станице дошло је до повећања потрошње електричне енерије за наведени период у укупном износу од 19.719,60 КМ за колико је оштећено акционарско друштво за електро пренос. 

Увиђајем је изузето дванаест уређаја за рударење криптовалута и седам уређаја за напајање електричном енергијом који су депоновани у депозит Основног суда у Приједору.