Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Бијељина у јуну појачана контрола саобраћаја

| Бијељина | Уторак, 31. мај 2022.

 

 На подручју Полицијске управе Бијељина ће током цијелог јуна бити вршена појачана Контрола  учесника у саобраћају.

Контрола брзине кретања возила вршиће се у периоду од 01. до 20. јуна, а контрола ће бити вршена и коришћењем уређаја тзв. Пресретач који ће  бити коришћен на магистралним, регионалним и на локалним путевима и улицама у граду током цијелог јуна. Контрола брзине кретања у јуну вршиће се и  помоћу два уређаја у аутоматском моду на подручју општина Угљевик, Лопаре, Шамац, Доњи Жабари и Пелагићево, све са циљем смањења ризика од саобраћајних незгода проузрокованих неприлагођеном и непрописном брзином кретања.

 На подручју Полицијске управе Бијељина у току маја евидентирано је девет саобраћајних незгода са тежим и смртним повредама, од чега је једна саобраћајна незгода у којој су два лица смртно страдала, док је осам саобраћајних незгода  са тешким тјелесним повредама  у којима је девет лица задобило теже тјелесне повреде.

Највећи број ових незгода евидентиран је на подручју Града Бијељина, осам саобраћајних незгода од укупно девет. Најчешћи узрок ових саобраћајних незгода је непрописна и неприлагођена брзина кретања.

Полицијска управа Бијељина аплеује на све возаче да се поштују ограничење  брзина кретања, да брзину кретања прилагоде новонасталој ситуацији, с обрзиром да су мјесеци испред нас карактеристични по догађању већег броја саобраћајних незгода са погинулим и теже повријеђеним лицима гдје управо неприлагођена брзина кретања доминантан узрок .