Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лажно се представило као радник једне банке, па од оштећеног лица подигло новац са рачуна

| Добој | Сриједа, 01. јун 2022.

 
 
     Полицијска управа Добој, 27.05.2022. године, Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је Извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица иницијала Д.М. из Сарајева, због основа сумње да је извршило кривично дјело „Превара“.
За пријављено лице постоји основ сумње да је 19.04.2020. године, у намјери прибављања противправне имовинске користи путем телефонског позива ступило у контакт са оштећеним лицем тако што се истом лажно представило као радник једне банке те му је  лажно саопштило да је добило поклон бон у износу од 100 КМ, којом приликом је од истог тражило број рачуна у сврху наводне уплате. Оштећено лице је вјерујући да је освојило бон у наведеном износу прочитало број рачуна пријављеном лицу, након чега је исто наведеног  дана у више наврата извршило трансакцију новца са рачуна оштећеног лица на рачун отворен код двије спортске кладионице, у укупном износу од 1.900 КМ. 
Лице иницијала Д.М. је на наведени начин оштећеном лицу причинило материјалну штету у износу од 1.900 КМ, а за који износ је себи остварило противправну имовинску корист.