Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен извјештај за КД „Фалсификовање исправе“

| Бања Лука | Петак, 03. јун 2022.

 
 
      Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске је у наставку акције „Купа“ поднијела Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против лица А.Б. из Бањалуке због извршеног кривичног дјела „Фалсификовање исправе“.
      Истрагом је утврђено да је осумњичено лице у претходном временском периоду, у намјери да је користи као праву, прибавио/сачинио лажну службену легитимацију Владе Републике Српске, те службену легитимацију Синдиката полиције и полицијских старјешина Републике Србије са службеном значком, а коју је употријебио као праву 21. јануара 2021. године када се радницима Градске управе Бањалука представио као полицијски службеник запослен у Министарству унутрашњих послова Републике Србије. Предметне легитимације пронађене су приликом претреса локације коју лице А.Б. користи и од истог привремено одузете.
    Због овог, али и сличних случајева, Министарство унутрашњих послова Републике Српске упозорава грађане на појаву лажних службених легитимација које подсјећају на оригиналне/валидне легитимације различитих владиних институција и позива да у случају било какве сумње у вјеродостојност наведених исправа, случај пријаве најближој полицијској станици.