Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Ријешена три КД „Тешка крађа“ у Осмацима

| Зворник | Петак, 03. јун 2022.

 

 Полицијски службеници Полицијске станице Осмаци су дана 27.05.2022. године  поднијели три извјештаја о почињеним кривичним дјелима „Тешка крађа“ против лица Н.М, Т.С. и И.К. из Осмака и лица Д.И. из Зворника.

Полицијској станици Осмаци је лице Х.С. из Калесије дана 25.04.2022. године око 11,00 часова пријавило непознато лице или више њих да су извршили насилни улазак у његов дрвени објекат и још три дрвена објекта која се налазе у мјесту Махала, општина Осмаци и том приликом отуђили неколико машина и алата. По пријави су поступили полицијски службеници ПС Осмаци, који су извршили увиђај на лицу мјеста.

 Полицијски службеници ПС Осмаци су пронашли путничко моторно возило марке „Audi“ којим су извршена кривична дјела „Тешке крађе“ и у истом неколико отуђених предмета.

Оперативним радом на терену, полицијски службеници ПС Осмаци су дошли до сазнања да се лица иницијала Н.М., Т.С., И.К. и Д.И. могу довести у везу са горе наведеним кривичним дјелима.  Током криминалистичке обраде лица Д.И., исто је добровољно предало неколико отуђених предмета и машина.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина који је наложио полицијским службеницима предузмање свих мјера и радњи из своје надлежности и достављање Извјештаја о почињеним кривичним дјелима „Тешка крађа“ на штету лица Х.С., И.П. и Д.М.