Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Конференција на тему борбе против сајбер криминалитета

| Бања Лука | Сриједа, 15. јун 2022.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Европском унијом и Савјетом Европе у оквиру пројекта iPROCEEDS-2, данасје у Бањалуци организовало конференцију под називом Јачање сарадње између полиције, тужилаштва, суда и приватног сектора у истрагама кривичних дјела на штету дјеце извршених у виртуалном окружењу”.

На конференцији су учествовалиполицијскислужбеници који се баве борбом против сајбер криминала над дјецом, представници надлежних органа и невладиних организација за борбу против сајбер криминалитета из Републике Српске и Федерације БиХ са циљем побољшања сарадње између јавног и приватног сектора, те континуирана комуникација и превенција, као и размјена најбољих пракси.

Наиме, један од кључних предуслова за борбу против све присутније појаве злоупотребе дјеце на интернету јеудруживање јавног и приватног сектора, те успостављање повјерења и сталне и јасне међусобне комуникације.

iPROCEEDS 2 је пројекат ЕУ и Савјета Европе и представља наставак пројекта iPROCEEDS 1, усмјерен је на земље југоисточне Европе и Турску, а односи се на сајбер криминалитет и прикупљање електронских доказа.