Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Смањен број саобраћајних незгода

| Фоча | Петак, 24. јун 2022.

У просторијама Полицијске управе Фоча данас 24.06.2022. године одржана је конференција за медије поводом презентовања резултата рада за мјесец мај 2022. са упоредним показатељима из 2021. године на којој су присуствовали замјеник начелника Полицијске управе Раденко Васиљевић и начелник Одјељења полиције Воислав Крунић.

У мјесецу мају евидентирано је 17 кривичних дјела што је повећање за 30,8% у односу на упоредни период. Од укупног броја кривичних дјела по познатом починиоцу пријавњено је осам кривичних дјела, док је по непознатом починиоцу пријављено девет кривична дјела, од којих су четри расвијетљена. Надлежним тужилаштвима поднесено је 17 извјештаја против 12 лица.

Када је у питању структура кривичних дјела, евидентирано је 14 кривичних дјела општег криминалитета, два кривична дјела привредног криминалитета и једно кривично дјело из области безбједности саобраћаја. Из области општег криминалитета евидентирано је 14 кривичних дјела, од чега је највећи број   имовинских кривичних дјела. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела износи 70,6%, док коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 44,4%.

Укупно је евидентирано 10 нарушавања јавног реда и мира што је више за 42,9% у односу на прошлу годину, као и укупан број прекршаја јавног реда и мира којих је било 12 што је за 33,1% више у односу на 2021. годину. Није било нарушавања јавног реда и мира са пет или више лица.

У области безбједности саобраћаја евидентиране су 22 саобраћајне незгоде што је за 21,4% мање у односу на прошлу годину. Од укупног броја,15 је са материјалном штетом, три са тешко повријеђеним лицем и четири са лакше повријеђеним лицем. Није било незгода са смртно страдалим лицима. Смањен је број саобраћајних незгода које су изазвали возачи који су управљали возилом под дејством алкохола. Евидентиран је један случај вршњачког насиља.

Када су у питању илегалне миграције пронађено је седам миграната који су предати надлежној служби на даље поступање.

Начелник Одјељења полиције је подсјетио да се предузимају планске мјере и радње због појачаног саобраћаја у току туристичке сезоне, те апеловао на возаче да поштују саобраћајне прописе.

Замјеник начелника Полицијске управе је истакао да у току туристичке сезоне грађани могу смањити гужве на локацијама за издавање личних докумената кориштењем СМС сервиса Министарства унутрашњих послова Републике Српске.