Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У кратком временском периоду 44 учесника у саобраћају санкционисана због присуства алкохола у организму

| Градишка | Понедељак, 27. јун 2022.

На подручју које оперативно покрива Полицијска станица за безбједност саобраћаја Градишка, у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају, 25/26.06.2022. године у времену од 22,00 до 04,00 часа, реализована је акција са акцентом на контролу присуства алкохола у организму.

Током наведене акције, 43 возача и један пјешак санкционисани су због присуства алкохола у организму.

Код 24 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 14 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg, код четири возача и једног пјешака је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишени слободе, а један возач је одбио да се подвргне алкотестирању.

Такође, током спровођења акције, полицијски службеници су зауставили и контролисали у саобраћају лице иницијала Д.Г. из Градишке којом приликом је исти полицијским службеницима предао одређену количину сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану. Због почињеног прекршаја по члану 4. Закона о производњи и промету опојних дрога, лицу Д.Г. уручен је прекршајни налог.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са циљем подизања свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.