Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управa Бијељина одржала конференцију о резултатима рада

| Бијељина | Четвртак, 30. јун 2022.

У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас конференција о резулатима рада за мјесец мај 2022. године за подручје које је у оперативној надлежности ове Управе.

На конференцији је оцијењено, да се стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина у мјесецу мају на основу свих анализираних чињеница и резултата рада може оцјенити као задовољавајуће.

Полицијски службеници наше Управе су током маја 2022. године предузели значајне активности у циљу успостављања ефикасног система у борби против свих видова криминала, а као резултат рада евидентиран je коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела од око 91%, док је коефицијент расвјетљености по НН око 73%.

У мјесецу иза нас надлежним тужилаштвима поднесено је 50 извјештаја, кроз које је пријављено 57 лица, због основа сумње да су починила 61 кривично дјело.  Посебно издвајамо, да у мјесецу иза нас није било забиљежених малољетника у извршењу кривичних дјела, као ни у вршењу прекршаја.

Евидентирано је осам кривичних дјела привредног криминалитета. У наведеним кривичним дјелима упупна материјална штета износи око 527.000 КМ, а противправна имовинска корист око  712.000 КМ.

Евидентирана су 54 случаја нарушавања јавног реда и мира, за око 19% забиљежено је повећање броја прекршаја, као и лица која су их починила укупно је евидентирано 67 лица.

На подручју које покрива наша Управа у протеклом мјесецу пронађено је и евидентирано укупно шест миграната.

Евидентиране су 93 саобраћајне незгоде, у овим незгодама 35 лица је настрадало, од чега су два лица смртно страдала, 10 тешко и 23 лакше повређено. Због почињених прекршаја искључена су 182 возача из саобраћаја, од чега 140 због управљања возилом под дејством алкохола, 22 због вожње прије стицања права на управљање, док је 14 због одбијања подвргавању на присуство опојних дрога. Искључено је и 18 возила из саобраћаја, а основни разлози су истек регистрације и техничка неисправност возила.

С обзиром да је почела сезона годишњих одмора, апелујемо на грађане, да приликом одласка из својих домова, исте на адекватан начин заштите како би умањили ризик од ситуација у којим би криминогена лица, користећи непажњу или одсуство домаћина, могли угрозити или отуђити њихову имовину.

Такође, сви грађани који својим путничким аутомобилом крећу на годишњи одмор односно на пут, указујемо им на обавезу поштовања саобраћајних прописа и придржавања законских ограничења брзине у саобраћају.

Савјетујемо да на  пут крећу одморни, да провјере техничку исправност свог возила, да не управљају возилом у алкохолисаном стању, те да се придржавају прописаних брзина кретања.