Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Полицијска управа Фоча упућује апел грађанима да заштите своју имовину

| Фоча | Сриједа, 06. јул 2022.

Поводом, сезоне годишњих одмора у току љетног периода, када већина грађана не борави у својим домовима, повећава се могућност да се лична имовина, објекти кућа и станова, нађу на мети извршилаца кривичних дјела.

У циљу заштите своје имовине савјетујемо грађанима да приликом изласка из својих домова исте закључавају, не остављају кључеве на уобичајеним мјестима испред својих домова или на видним мјестима јер су лако доступна потенцијалним извршиоцима кривичних дјела, да затварају прозоре и балконска врата. О свом одласку пожељно је обавјестити пријатеље или комшије, нарочито уколико се ради о дужим путовањима, како би у вашем одсуству извршили обилазак ваших домова.

Уколико уочите сумњива дешавања, кретања непознатих лица, нарочито око објеката чији су власници одсутни позовите бесплатан број 122“ или пријавите најближој полицијској станици.

Током туристичке сезоне Полицијска управа Фоча проводи низ превентивних и планских активности уз појачано присуство полицијских службеника на терену, а све у циљу спречавања извршења  кривичних дјела и заштите личне имовине.