Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Превентивне активности „Да ли возите технички исправно возило-провјерите“

| Приједор | Петак, 15. јул 2022.

У циљу побољшања безбједности учесника у саобраћају полицијски службеници Полицијске станице Козарска Дубица Полицијске управе Приједор учествовали су данас са представницима Ауто-мото друштва Козарска Дубица у превентивним активностима поводом обиљежавања „Деценије акције за безбједност саобраћаја на путевима“.

Активности под називом „Да ли возите технички исправно возило-провјерите“ у оквиру којих су припадници Ауто-мото друштва вршили превентивну контролу техничке исправности моторних возила, имале су за циљ подизање свијести код возача да пред сезону годишњих одмора припреме своја возила за пут и провјере техничку исправност. 

Контрола техничке исправности возила у кругу Ауто-мото друштва односила се на испитивање амортизера и контролу других уређаја и склопова на возилу (кочионо уље, свјетлосна сигнализација, пнеуматици, плинска инсталација).

Подсјећајући на законску обавезу техничке исправности возила која учествују у јавном саобраћају, Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују сабраћајна правила и прописе, а посебно на возаче да посебну пажњу посвете техничкој исправности возила.