Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Три лица лишена слободе због КД кријумчарење лица

| Бања Лука | Недеља, 17. јул 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука16.07.2022. године, око 02,35 часова у Бањалуци у мјесту Рамићи, лишили су слободе лица иницијала Е.М. и Е.Р. из Сарајева и И.Х.из Бихаћа због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Кријумчарење лица

Полицијски службеници надлежне полицијске станице, приликом обављања редовних послова и задатака, зауставили су и контролисали путничко возило марке „Audi“ којим  је управљало лице Е.М.,  а у којем се као сувозач налазило лице И.Х.  и путничко возило марке „VW Passat“ којим је лице Е.Р.управљало. Приликом контроле наведених путничких возила полицијски службеници су у оба возила уочили укупно дванаест миграната.

Извршеним провјерама утврђено је да су лица Е.М. и Е.Р. управљала возилом прије стеченог права на управљање моторним возилом Б категорије, те су им издати прекршајни налози због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја. 

Даљим провјерама утврђено је да је за лицем Е.М. расписана потрага од стране МУП Кантона Сарајево - ПУ Ново Сарајево због кривичног дјела "Тешка крађа"Након завршене криминалистичке обраде лице Е.М. је предато полицијским службеницима МУП Кантона Сарајево. 

Дежурни инспектор Службе за послове са странцима - Теренски центар Бањалука обавијештен је о наведеном догађају и исти је предузео мјере и радње из своје надлежности.  

О свему је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговинекоји се изјаснио да се ради о наведеном кривичном дјелу, те да се након комплетирања предмета у редовној продецури достави извјештај .