Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Сриједа, 20. јул 2022.

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 20.07.2022. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за протеклих шест мјесеци 2022. године. Конференцији су присуствовали начелник Управе Милан Милекић, замјеник начелника Бранислав Караулац, начелник Oдјељења полиције Горан Рољић и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.

Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Милан Милекић, који је истакао да је у протеклих шест мјесеци 2022. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град било задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана. Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић је констатовао да су у посматраном периоду евидентирана 62(77) кривична дјела, што је мање за 15 кривичних дјела или 19,5% у односу на упоредни период. Од укупног броја евидентираних кривичних дјела 54 су из области општег криминалитета, шест из области привредног криминалитета и два из области безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент расвијетљености свих кривичних дјела износи 90,5%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 75%.

Начелник Одјељења полиције Горан Рољић је навео да је протеклих шест мјесеци 2022. године евидентирано 58(78) случајева нарушавања јавног реда и мира, мање за 25,6% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 67(94) прекршаја, што је у паду за 28,7%.

Што се тиче безбједности саобраћаја, Рољић је истакао да су евидентиране 93(97) саобраћајне незгоде, што је у паду за 4,1% у односу на исти период претходне године. У саобраћајним незгодама евидентирано је 36(45) настрадалих лица, мање за 20% него у упоредном периоду. Смртно су страдала три лица, теже тјелесне повреде су задобила четири лица, док је 29 лица задобило лакше тјелесне повреде.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја је искључено 739(684) возача, што је више за 8% у односу на упоредни период, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 684(624) возача. Такође, из саобраћаја је искључено 257(246) возила, више за 4,5% у односу на упоредни период.