Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда на подручју Полицијске управе Бијељина одузета опојна дрога марихуана, хероин, кокаин

| Бијељина | Понедељак, 25. јул 2022.

На подручју Полицијске управе Бијељина у дане викенда од стране полицијских службеника предузето је и спроведено више активности, а све са циљем спречавања и сузбијања злоупотребе опојних дрога.

Полицијски службеници Полицијске станице Угљевик, 22.07. 2022. године приликом редовне контроле лица Р.Н. пронашли су и привремено одузели зелену биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану  укупне масе око 22 грама

Надаље, истог дана полицијски службеници Полицијске станице Пелагићево код лица С.П. пронашли су и привремено одузели мању количину бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин.

Полицијски службеници Полицијске станице Угљевик, 23.07. 2022. године на паркинг простору у улици Ћирила и Методија, извршили су претресање лица Ђ.Ј., као и његовог путничког аутомобила, којом приликом су пронађени предмети са траговима опојне дроге на себи.

Надље, истог дана у Угљевику на Тргу Ђенерела Драже Михајловића, од стране полицијских службеника увиђајем је изузета торба у којој се налазило 16 кесица зелене биљне материје која асоцира на опојну дрогу марихуану и 13 кесица бијеле прашкасте материје које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу кокаин.

Истог дана Полицијски службеници Полицијске станице Шамац, на магистралном путу Шамац - Брчко у мјесту Шамац, извршили су контролу мопеда којим је управљало лице Д.К.приликом контроле лице је одбило да се тестира на присуство наркотика у организму. На основу наредбе за претресање издате од стране Основног суда у Шамцу, извршено је претресање лица као и мопеда, том приликом је пронађено и привремо одузето око 12 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихунану, одређена количина прашкасте материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин, медицинске шприце, као и једна дигитална вага.

О свим горе наведеним догађајима обавјештени су надлежни и поступајући тужиоци Окружног јавног тужилаштва у Бијељини и Добоју.

Након комплетирања и документовања предмета против лица слиjеде Законом предвиђене мјере и радње.

 

Полицијски службеници Полицијске упаве Бијељинна и у наредном периоду настављају активан рад на спречавању и сузбијању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога.