Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Око 550 припадника МУП-а Српске учествује у акцији доборовољног даривања крви

| Бања Лука | Сриједа, 27. јул 2022.

 

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Синиша Кострешевић обишли су данас полицијске службенике који у оквиру тродневне акције Министарства дарују крв у Заводу за транфузијску медицину Републике Српске.

Министар Лукач је изразио задовољство што се акцији добровољног даривања крви одазвало 550 припадника Министарства унутрашњих послова, те позвао и друге институције да прате њихов примјер и допринесу да се обезбиједе довољне резерве крви. Он је истакао да МУП Српске други пут ове године на позив Завода за трансфузијску медицину Српске организује акцију добровољног даривања крви.

У периоду љета буде више потреба за интервенцијама, јер је много више и саобраћајних удеса, те повријеђених којима су потребне одређене дозе крви да би се спасили њихови животи", рекао је министар Лукач.

Директор Завода Гордана Гузијан рекла је да у љетном и периоду годишњих одмора све трансфузије у свијету, па и у Републици Српској, имају проблем да обезбиједе адекватне резерве компоненте крви.

Већ традиционално у овом периоду припадници МУП-а Српске први реагују, тако да ћемо захваљујући њима у наредна три дана имати акције у свим нашим трансфузијама у Српској", изјавила је.