Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Уочен на лицу мјеста током извршења кривичног дјела а потом физички насрнуо на полицијског службеника

| Добој | Четвртак, 28. јул 2022.

 

            Полицијској станици Модрича, 28.07.2022. године, око 03,20 часова, полицијски службеник ове Полицијске станице је пријавио да је приликом обиласка реона запазио да је извршена провала у један угоститељски објекат у Модричи.

Након што је полицијски службеник уочио непознато лице за које постоји основ сумње да је извршило наведено кривично дјело исто се дало у бијег те се оглушилона сва наређења полицијског службеника. Када је  полицијски службеник сустигао наведено лице исто је константно пружало активни отпор приликом чега је полицијски службеник задобио повреде по цијелом тијелу. Током савлађивања отпора полицијски службеник је ухватио руком за оштрицу ножа којег је држало непознато лице приликом чега је задобио посјекотину на длану.

             Након неког времена на лице мјеста стигли су и други полицијски службеници након чега су    истог лишили слободе око 04,00 часа.  Извршеним провјерама утврђено је да се ради о лицу иницијала Ж.Л. из Бањалуке, за којим је Полицијска управа Бањалука расписала три потјернице.

            Повријеђеном полицијском службенику је указана љекарска помоћ у Дому здравља Модрича након чега је упућен у добојску болницу.

Од лица иницијала Ж.Л. је одузет нож и шарафцигер као и новац за које постоји основ  сумње да је исто вече отуђило из путничког аутомобила марке „Mercedes” власништво лица иницијала С.Ј.  

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обиљежје кривичних дјела „Тешка крађа“, „Тешка крађа“ у покушају и „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

Лице иницијала Ж.Л. се доводи у везу са извршењем више кривичних дјела против имовине на подручју општине Модрича и града Дервенте.