Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За шест мјесеци 71 возач проузроковао саобраћајну незгоду под дејством алкохола

| Добој | Петак, 29. јул 2022.

 

            С обзиром да је број искључених возача који управљају путничким аутомобила под дејством алкохола за првих шест мјесеци у односу на претходну годину повећан за 52,5%, Полицијска управа Добој и током овог викенда проводи појачану контролу саобраћаја.

            Такође забрињавајућа је и чињеница да је за првих шест мјесеци текуће године  71 возач проузроковао саобраћајну незгоду под дејством алкохола, од чега је код 34 возача утврђено присуство алкохола у организму преко 1,5 g/kg.

            Из саобраћаја је искључено 2000 возача, што је за 37,8% више у односу на исти период претходне године, док је 313 лица лишено слободе (возачи моторних возила - 278, бициклиста – 4, пјешака – 29, возача мопеда – 1, возача трактора и радних машина -1) од чега их је 30 одбило да се подвргну алкотестирању.

            На путевима које оперативно покрива Полицијска управа Добој пет лица је смртно страдало у саобраћајним незгодама, исто као и у истом периоду претходне године.

Напомињемо да полицијски службеници наше Управе проводе кампању #101 живот коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске са циљем смањења броја погинулих на путевима, а иста се проводи у мјесецу јулу и августу када је безбједност у саобраћају према статистичким подацима најугроженија.

            Апелујемо на све учеснике у саобраћају да поступају у складу са прописима и правилима саобраћаја, а возачима моторних возила препоручујемо да вожњу прилагоде условима и стању пута, густини саобраћаја, временским и другим саобраћајним условима, те да не започињу вожњу под утицајем алкохола како би заштитили себе али и друге учеснике у саобраћају.