Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Прекид радног односа полицисјкој службеници

| Бања Лука | Петак, 29. јул 2022.

 

             Министар унутрашњих послова Републике Српске донио је рјешење о престанку радног односа полицијској службеници М.Е. због давања нетачних и непотпуних података приликом заснивања радног односа у Министарству унутрашњих послова који су од значаја за заснивање радног односа.

Наиме, именована је приликом заснивања радног односа свјесно дала нетачне и непотпуне податке о досадашњем понашању, навикама и склоности које указују на подобност за обављање полицијских послова, односно податке који се односе на контактирање физичких и правних лица која се баве или су се бавила криминалним активностима. По сазнању за околности које именовану чине неподобном за обављање послова полицијског службеника Министарство је предузело све активности у циљу заштите интегритета Министарства.

Припадници Министарства унутрашњих послова морају својим понашањем и навикама бити примјер у друштву, те свако одступање од истог је недопустиво и као такво захтијева примјену свих механизама у складу са законом.

Наглашавамо да ниједан припадник Министарства није заштићен и да Министарство будним оком штити интегритет рада, а један од начина је чишћење својих редова од неподобних службеника.