Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због алкохолисаности из саобраћаја искључена 43 возача

| Бања Лука | Понедељак, 01. август 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањaлука, 29./30.07.2022. године, на путевима који су у надлежности Полицијске управе Бањалука, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја, реализовали су појачане активности контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача који управљају возилом под дејством алкохола и однос возач-пјешак.

Полицијски службеници су контролисали 930 учесника у саобраћају, од чега 909 возача и 21 пјешака. Укупно је издато 155 прекршајних налога, од чега је 21 прекршајни налог пјешацима. Због утврђене недозвољене концентрације алкохола у организму санкционисана су 43 возача, колико их је и искључено из саобраћаја. Од укупног броја санкционисаних возача 28 возача је санкционисано због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 г/кг, 11возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 г/кг, а 3 возачасузадржана лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у организму преко 1,5 г/кг. Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисан је 1 „млади возач“, односно возачи млађи од 21 године старости или са мање од три године возачког искуства.

Полицијска управа Бањалука наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са циљем подизања свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.