Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Тренинг полицијских службеника у пружању прве помоћи повријеђеним у саобраћајним незгодама

| Требиње | Понедељак, 22. август 2022.

17 полицијских службеника Полицијске управе Требиње је данас прошло тренинг под називом „Шта полицијски службеници смију да ураде како би помогли повријеђеним у саобраћајним незгодама?“. Тренинг се прије свега односио на пружања прве помоћи повријеђеним у саобраћајним незгодама, али и повријеђеним у другим ситуацијама.

Тренинг је организовала Полицијска управа Требиње са начелником Службе хитне медицинске помоћи Дома Здравља Требиње, Марком др Паовицом.

Приликом доласка на лице мјеста саобраћајне незгоде, полицијски службеници су често у ситуацији да стигну први, због тога је неопходно да знају шта смију да ураде, а да при томе додатно не угрозе здравље повријеђених лица. Др Паовица је полицијским службеницима објаснио како се правилно прекида крварење, када се смије, а када не смије радити везивање крвних судова, како се треба понашати у случају да лица имају напад епилепсије. Такође, полицијски службеници су видјели како се правилно ради реанимација срца, што је од изузетног значаја због тога што у ситуацијама када срце престане да ради, то је једини начин да се лицима спаси живот.

Тренинг је једна од активности коју је Полицијска управа Требиње организовала у оквиру превентивне кампање МУП-а Републике Српске у саобраћају „#101ЖИВОТ“.