Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Једно лице лишено слободе по међународној интерполовој потјерници, а друго због помоћи лицу послије извршеног кривичног дјела

| Градишка | Сриједа, 24. август 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 23.08.2022. године, трагајући за лицима за којима је расписана међународна интерполова потјерница лишили су слободе лице иницијала Ж.Е. из Градишке, док се за лицем Д.Е. интензивно трага.

Наиме, оперативним радом на терену полицијски службеници дошли су до информације да се лица Ж.Е. и Д.Е. налазе на подручју Брезик Ламинаца, град Градишка, те да је у кући у којој су боравила иста, дошло до употребе ватреног оружја од стране лица Д.Е. Предузимајући даље мјере и радње, полицијски службеници пронашли су и лишили слободе лице Ж.Е. док се и даље предузимају активности на проналаску лица Д.Е.

Даљим радом дошло се до сазнања да постоје основи сумње да су лица иницијала Г.Л. и Д.З. обојица из Градишке, починила кривично дјело Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела“, након чега је лице Г.Л. лишено слободе, док се за лицем Д.З. интензивно трага.

О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Луке, који је присуствовао увиђају, а под чијим надзором се предузимају све даље мјере и радње.

Током дана, лице Г.Л. уз извјештај о почињеном кривичном дјелу биће спроведено у Окружно јавно тужилаштво Бања Лука на даље поступање, док ће лице Ж.Е. бити предато Судској полицији Основног суда Градишка.