Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због спортских и културних манифестација од сутра промјене у режиму одвијања саобраћаја

| Бања Лука | Сриједа, 24. август 2022.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава све грађане да ће у периоду од 25. до 28. августа бити потпуна обустава саобраћаја у кањону Тијесно“, на дионици магистралног пута MI-101 (Карановац - Црна Ријека), те да ће саобраћај бити преусмјерен на алтернативни путни правац Бања Лука - Чађавица - Мркоњић Град, а да се на Мањачи у дане викенда због одржана културне манифестације Кочићев збор очекује повећана фреквенција возила у свим терминима.

Наиме, у циљу безбједног одржавања Европског првенства зајуниоре и сениоре до 23 године у кајаку и кануу на дивљим водама „Бања Лука - Врбас 2022“, које ће се одржати у Бањи Луци 25-28. августа ове године, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске ће извршити потпуну обуставу саобраћаја у наведене дане и то у терминима:

- 25. августа у термину 07,00 - 20,00часова и

- 26. 27 и 28. августа у термину 08,00 - 20,00часова.

Обустава саобраћаја се не односи на возила хитних служби као и аутобусе приградског превоза који саобраћају на релацији: Бања Лука - Бочац и Бања Лука -Агино Село.

На овом путном правцу биће постављена прописана саобраћајна сигнализација, а саобраћај ће регулисати полицијски службеници.

Из наведеног разлога апелујемо на све посјетиоце ових манифестација, као и друге учеснике у саобраћају, да имају стрпљења због могућих гужви на саобраћајницама, те да поштују наредбе полицијских службеника на терену.