Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица лишена слободе

| Бања Лука | Петак, 26. август 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 25.08.2022. године, лишили су слободе лицe иницијала Б.С. из Бањалуке због почињног прекршаја „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица  у вршењу јавних функција“ из члана 24. Закона о јавном реду и миру и лице О.М. због почињеног прекршаја „Туча и физички напад“ из члана 12. и „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица  у вршењу јавних функција“ из члана 24. Закона о јавном реду и миру.

Надлежној полицијској станици, 25.08.2022. године око 15,45 часова, пријављено је да непознато мушко лице у Бањалуци у просторијама Исламске вјерске заједнице узнемирава вјернике. Изласком на лице мјеста полицијски службеници су потврдили наводе пријаве и утврдили да се ради о лицу Б.С. из Бањалуке, које се оглушило на законито издато наређење полицијских службеника и напусти наведене просторије. Током, лишења слободе лице О.М. из Бањалуке је физички напало лице Б.С., те се оглушило на законито издато наређење полицијских службеника да престане са нарушавањем јавног реда и мира.

Оба лица су подвргнута испитивању на присуство алкохола, којом приликом је код лица Б.С. утврђено присуство од 1,60 промила алкохола у организму.

О догађају је обавијештен дежурни судија Основног суда Бања Лука – Одјељење за прекршаје.