Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због присуства алкохола у организму санкционисано 30 учесника у саобраћају

| Градишка | Понедељак, 29. август 2022.

     На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају, у дане викенда реализована је акција са акцентом на контролу присуства алкохола у организму, током које је 30 возача санкционисано због присуства алкохола у организму.
   Код једног младог возача утврђена је концентрација алкохола у организму до 0,30 g/kg, код 14 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 13 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg и код 2 возача утврђена је концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишени слободе.
       Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.