Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Један осумњичени лишен слободе, за другим се трага

| Лакташи | Понедељак, 29. август 2022.

 

 Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 27.08.2022. године, лишили су  слободе лица иницијала Т.В. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Тешка крађа“ из члана 226. Кривичног законика Републике Српске.

Приликом обављања редовних послова и задатака, полицијски службеници су у улици Николе Пашића, у насељу Трн, Град Лакташи, уочили два сумњива лица, која су по уочавању полицијских службеника од себе одбацила црну торбу, те се дала у бијег, а потом се оглушила о законито издато наређење полицијских службеника. Лице Т.В. је убрзо сустигнуто и лишено слободе.

Предузимањем мјера и радњи полицијски службеници су дошли до сазнања, да су наведена лица, истог дана око 00,00 часова, употребом подесног алата и физичке снаге дјеловала на жичану ограду обезбјеђеног објекта, ушла у исти, а потом уз употребу физичке снаге и подесног алата са путничког возила марке „BMW“, одстранила катализатор, након чега су се са отуђеним предметом удаљили са лица мјеста.

У току је рад на идентификовању и проналаску другог извршиоца, као и на документовању предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.