Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почела је нова школска година, возачи опрез!

| Мркоњић Град | Уторак, 30. август 2022.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, у периоду од 24.08. до 23.09.2022. године, реализоваће низ активности у оквиру републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Обзиром да 01.09.2022. године почиње нова школска година када се очекује  повећано присуство дјеце у саобраћају, како у зонама школа, тако и на трасама кретања, полицијски службеници ће предузети све активности у циљу заштите најмађих учесника у саобраћају.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, појачано ће вршити контролу саобраћаја са акцентом на поштовање односа пјешак-возач, брзина кретања возила, техничка исправност аутобуса за превоз ученика, непрописно паркирана возила у зонама школа, а биће санкционисани и сви остали прекршаји који могу да угрозе безбједност најмлађих учесника у саобраћају.

Такође, током мјесеца септембра, за најмлађе учеснике у саобраћају биће одржана предавања у основним школама, а како би се исти упознали са правилима безбједног учешћа у саобраћају.

Полицијска управа Мркоњић Град још једном апелује на све возаче моторних возила на максималан опрез у вожњи, нарочито у близини школских објеката, а родитељи да дјецу подсјете на основна правила понашања у саобраћају, као и на посљедице које могу наступити у случају непоштовања саобраћајних правила и прописа.