Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Возачи опрез, почиње школа!

| Бања Лука | Сриједа, 31. август 2022.

 

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да буду одговорни у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе и саобраћајне знакове, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћају, имајући у виду да сутра, првог септембра почиње нова школска годинау Републици Српској.

Са почетком школске године очекује се повећано присуство дјеце у саобраћају, а за одређени број њих то значи и прво самостално учествовање у саобраћају, те ће бити појачано ангажовање полицијских службеника у циљу заштите ове категорије учесника.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске традиционално реализује акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“ која се организује са циљем што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.Током септембра, у урбаним зонама и близини школских објеката, појачаће се присуство полицијских службеника са циљем регулисања саобраћаја и акцентом на смањење брзине кретања моторних возила и омогућавања безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученикау циљу регулисања саобраћаја.

Полицијски службеници ће вршити појачану контролу возила која врше организовани превоз дјеце, а она возила која својим стањем одају сумњу да су технички неисправна биће упућена на ванредни технички преглед.

Једна од активности биће организовање предавања за ученике у основним школама, како би се најмлађи ученици упознали са основним правилима безбједног учешћа у саобраћају.