Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Невесињу пронађено 45 стабљика индијске конопље

| Требиње | Сриједа, 31. август 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су 29. августа 2022. године, у Невесињу пронашли засад индијске конопље. Полицијски службеници су стекли основ сумње да га је засадило и узгајало лице иницијала Н.К. из Невесиња.

Наиме, проводећи планске активности из заведених акција „Плантажа 2022“ и „Калибар 2022“ полицијски службеници су дошли до оперативних сазнања да на подручју мјеста Ћесим, општина Невесиње има засад индијске конопље. Након реализоване оперативно-тактичне мјере и радње, засједе, полицијски службеници су стекли основ сумње да је лице иницијала Н.К. засадило и узгајало пронађени засад. Приликом лишења слободе лице Н.К. је одбацило ловачки карабин за који није посједовало потребну документацију.

Радњом увиђаја изузето је 45 стабљика индијске конопље, висине до 1,45м, ловачки карабин и више предмета који су кориштени за одржавање засада.

У циљу квалитетног документовања кривичног дјела полицијски службеници ПУ Требиње су извршили претрес куће, окућнице и помоћних просторија које користи лице иницијала Н.К. на двије локације у Невесињу, као и претрес путничког аутомобила које лице користи. У овим претресима одузета је одређена количина оружја и муниције, дигитална вага, 329 сјеменки које имају морфолошке особине сјеменки марихуане и 129 гр. зељасте биљне материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану.

Против лица иницијала Н.К. након комплетирања предмета биће поднешен извјештај о почињеним кривичним дјелима „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Изјаву за медије 31. августа 2022. године, у 10,30 часова даће начелник Полицијске управе Требиње, Синиша Лакета у сали за састанке Полицијске управе Требиње.