Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађен засад Индијске конопље и импровизована лабараторија за вјештачки узгој опојне дроге, извршилац лишен слободе на мјесту извршења кривичног дјела

| Источно Сарајево | Сриједа, 31. август 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, Одјељење за органозовани криминалитет и дроге, радећи по акцији „Плантажа 2022“ и спроводећи оперативно тактичке мјере и радње, дана 30.08.2022. године око 08,00 часова пронашли су засад Индијске конопље у мјесту Павловац, општина Источна Илиџа и извршиоца на лицу мјесту извршења кривичног дјела „Неовлаштена производња  и промет опојних дрога“.

Ради се о лицу иницијала Д.Ђ. из Источне Илиџе које су полицијски службеници затекли на мјесту извршења дјела,  те исто лишили слободе.

Извршеним увиђајем на лицу мјеста пронађено је девет стабљика укупне масе 7,5 килограма.

             На основу наредбе Основног суда у Сокоцу а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилашта Источно Сарајево извршени су претреси стана и помоћних објеката, као и возила које користи Д.Ђ., којом приликом је у стану пронађена импровизована лабараторија за вјештачки узгој опојне дроге марихуана са пратећом опремом, тегла са саржајем опојне дроге марихуана и дигитална вага за прецизно мјерење.

 У току је рад на документовању предмета.