Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почела школска година, заштитимо дјецу у саобраћају!

| Приједор | Четвртак, 01. септембар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор у оквиру акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ од 24. августа до 23. септембра спроводе превентивне активности како би се створили безбједни услови за учешће дјеце у саобраћају.

Поводом почетка школске године у близини школских установа појачано је присуство полицијских службеника који су свим учесницима у саобраћају, а посебно категорији дјеце школског узраста указали на поштовање саобраћајних правила и прописа у циљу безбједног учешћа у саобраћају на путу до школе и од школе до куће.

У наставку активности полицијски служеници ће вршити појачану контролу саобраћаја у зонама школа и контролу односа возач-пјешак, док ће се у наредном периоду реализовати и контрола техничке исправност возила којима се врши превоз дјеце.

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно на возаче моторних возила да обрате пажњу на пјешаке и бициклисте у близини школа, а родитеље подсјећамо на њихову одговорност у погледу безбједног кретања дјеце у саобраћају, те их позивамо да својим примјером утичу на формирање позитивних ставова код најмлађих учесника у саобраћају.